Ghid pentru elaborarea lucrarii de licenta

Ajunsi in anul 6, cei mai multi dintre voi poate se intreaba de unde incep munca de planificare, cercetare si elaborare a lucrarii de diploma.

Cu siguranta acest ghid este unul succint, insa sper sa ofere un mic ajutor celor care nu stiu de unde sa inceapa.

Etapele ulterioare elaborarii lucrarii de licenta incep prin alegerea unei TEME.

Tema este greu de ales in cazul in care nu sunteti familiarizati pana in prezent cu unul dintre obiectele de studiu in domeniul caruia ati lucrat in plus sau nu aveti un mentor care sa va indrume.

Primul pas: gasesti un indrumator, fie ca este un cadru didactic cu care te-ai familiarizat la unul dintre stagii, fie ca reprezinta un model pentru viitoarea ta cariera, cu siguranta el iti va oferi indrumarea necesara in alegerea temei sau iti va propune cateva teme pe care le considera  potrivite/ de actualitate/ adecvate domeniului in care activeaza (un proiect in cadrul sectiei, care poate fi extins/ o tema care nu a fost abordata pana in momentul respectiv/ o tema pentru care vei gasi suficiente informatii in clinica, etc.)

O data aleasa tema, urmatoarea etapa  consta in stabilirea unui cuprins sau a directiei pe care o va urma lucrarea ta de licenta. O sugestie ar fi sa evidentiezi ce iti doresti sa afli de la studiul tau (concluziile). De cele mai multe ori, stabilirea concluziilor te va ajuta sa construiesti tintit cuprinsul lucrarii, astfel incat aceasta sa fie una de calitate, concisa si timpul pentru elaborarea ei sa fie optim folosit, evitand situatii neplacute in care trebuie sa refaci capitole intregi sau sa schimbi tema cu totul.

O colaborare stransa intre tine si indrumatorul tau va fi cheia unei lucrari de licenta reusite. Acesta te va asista in alegerea bibliografiei, metodelor de cercetare si a celorlalte resurse folosite. Un plan bun te va salva in momentele de impas din timpul redactarii.

Ca si resurse indispensabile, te sfatuiesc sa te adresezi bibliotecii facultatii tale. In cazul facultatii de medicina a Universitatii „Carol Davila” biblioteca iti ofera resurse actualizate si acces la zeci de site-uri cu articole de specialitate (gratuit – in baza permisului de biblioteca).

Pentru mine biblioteca reprezinta si astazi (rezident fiind) cea mai importanta sursa pentru cercetare si documentare. Va recomand sa o folositi ori de cate ori aveti nevoie sa elaborati lucrari stiintifice/articole/proiecte de cercetare  pentru ca va ofera acces la articole de cea mai buna calitate. Cele mai multe resurse disponibile in biblioteca virtuala necesita taxe considerabile pentru acces.

screen-shot-2016-10-16-at-12-29-43-pm
Interfata bibliotecii virtuale

Accesul la cele mai noi studii din domeniu, cat si usurinta cu care poti consulta baza de date de acasa fac din biblioteca virtuala un instrument indispensabil studentilor, rezidentilor si medicilor.

Pentru obtinerea datelor de acces ale contului trebuie sa trimiti un e-mail pe adresa bibliotecaumf@gmail.com care sa contina codul de bare de pe cardul de biblioteca, numele si prenumele, numarul matricol si facultatea.

Mai multe detalii pe site-ul bibliotecii: www.biblioteca.umf.ro

Mult succes!

 

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s