Pasul 2: Programarea pentru Step 1.

Pentru inceput trebuie sa stii ca atunci cand te hotarasti ca vrei sa sustii examenul iti alegi un interval de 3 luni din anul in curs in care esti eligibil sa il sustii. Apoi platesti testarea (in cazul Step 1 – 850$ + 150$ daca il sustii in afara SUA/Canada).

Programarea pentru STEP 1 USMLE dureaza in jur de doua luni, timp in care aplici prin intermediul IWA (cu IN-ul si parola) si primesti o scrisoare de confirmare a statutului universitar actual. Cu aceasta scrisoare (o pagina in care completezi datele personale) trebuie sa mergi la secretariatul facultatii unde trebuie lasata la semnat (de catre una din persoanele acreditate de ECFMG din cadrul facultatii, ex: decan, prodecan, etc.). Scrisoarea trebuie sa aiba lipita pe prima pagina o poza tip pasaport (un chenar in antetul paginii) si ea atesta ca esti studenta/studentul facultatii respective, si ca vei absolvi in data X.

Recomand doua luni minim pentru ca uneori poate sa dureze cateva zile semnatul, sau faci asta in timpul unei vacante, sau se pierde plicul, etc. (mai bine sa fii sigur). Apoi scrisoarea este expediata direct la sediul ECFMG din Philadelphia (3624 Market Street #4W, Philadelphia, PA 19104, Statele Unite ale Americii), adresa o gasiti si pe antetul scrisorii de confirmare. Ar fi bine ca plicul sa aiba un numar prin care poti sa il urmaresti, ca sa stai linistit si sa ajunga mai repede (prin Posta Romana costa pana in 100 de lei).

Odata ajunsa la ei primesti un mail de confirmare si 10 zile lucratoare mai tarziu, primesti un numar cu care te poti programa la examen pe site-ul PROMETRIC. Te programezi cu ajutorul codului pe site-ul prometric.com si la final iti printezi permisul (scheduling permit). In ziua examenului o sa ai nevoie de pasaport si de acest permis pe care il primesti si pe mail.

Pentru impresii de la examen si ce ai de facut in continuare cititi:

http://tinyurl.com/ozblhya

O seara buna si mult succes in tot ceea ce va propuneti!

Reclame

8 gânduri despre „Pasul 2: Programarea pentru Step 1.

 1. Salut,

  inainte de toate multumesc pt informatiile pe care le postezi, sunt foarte folositoare.
  Am o nelamurire, eu m-am inscris pe ecfmg oasis si am achitat o taxa de aprox 70$, am primit un nr de identificare si o parola. Inca nu m-am inscris pt. niciun examen STEP. Nelamurirea mea este legata de scrisoarea care trebuie semnata de facultate si apoi trimisa in America prin care se atesta ca sunt medic in devenire sau deja absolvet. Intrebarea mea este: scrisoarea asta imi este trimisa dupa ce am achitat cei 70$ ca mai apoi sa ma pot inscrie la STEP, sau primesc scrisoarea dupa ce ma inscriu la un examen STEP?

  Multumesc anticipat!
  Cornel

  Apreciază

 2. Salut!

  Mulțumesc pentru informațiile de pe blogul tău. Am câteva întrebări legate de programarea pentru Step 1. După finalizarea aplicației online, ca student la UMF CD, ce formular primești de completat? Form 186 sau Form 183? UMF „Carol Davila” face parte din EMSWP Status Verification Program? De asemenea, am văzut că fie Form 186 fie Form 183 trebuie semnate de o persoană oficială a facultății și apoi plicul cu acest formular și cu alte acte necesare (ca student, doar o poză, separată de cea de pe formular, nu?) trebuie trimise la ECFMG direct de la „office”-ul persoanei oficiale care a semnat formularul. Ce înseamnă acest lucru – trimis de la biroul persoanei care a semnat?

  Mulțumesc din nou, o zi bună!

  Apreciază

  1. Salut,
   Dupa finalizarea aplicatiei vei primi un singur formular (183 – Formularul 186 este aproximativ acelasi lucru insa se aplica absolventilor). Nu stiu nimic despre EMSWP insa Universitatea Carol Davila trimite toata corespondenta prin posta/curier asadar pregateste-te sa dureze 15-21 de zile pana ajung. Exact cum ai spus documentele trebuiesc semnate de o persoana autorizata de catre ECFMG din cadrul facultatii iar eu din ce imi amintesc am trimis inca o poza in afara celei de pe formular (poti sa iti faci poze tip viza SUA in Piata Romana la coloane – costa 10 sau 15 ron. Plicul trebuie trimis de facultate/ biroul de relatii internationale al rectoratului (asta valabil in cazul absolventilor). In cazul tau (daca esti student) plicul va fi trimis de la secretariatul facultatii cel mai probabil. Un sfat ar fi sa mergi sa vorbesti cu secretara ta de an, dumneaei te va ajuta cu tot ce este nevoie. O saptamana perfecta iti urez!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s